JOGET-JOGET

Sunday, December 22

2nd Giveaway my resepi my way


dah lama tak kongsi resepi kan....
rumah lemak manis berasap sekali sekala je...
diet somi istri kononya...weekend bila balik kampung..
mmg ke laut la diet tue

mehhh mehh nak kongsi resepi wadai kepeng version banjar sempena nak join 
GA 2nd Giveaway my resepi my way by http://lipstikmerahyana.blogspot.com

nak join klik je icon comel lote chef di bawah ya...


Resepi Wadai Kepeng (kuih Puteri mandi version banjar )

Bahan-bahannya

1 cawan tepung pulut.
secubit garam
air secukupnya.
pandan tu blender skit..nak bagi warna cantik n bau wangi (baru menngoda nak makan)

Caranya :

masukkan tepung pulut dan secubit garam ke dalam satu bekas.
masukkan air sedikit demi sedikit sambil menguli adunan bersama pes pandan ~ guna tangan sahaja.
adunan mesti diuli hingga jadi doh ~ kalau x melekat dah kat tangan kira ok la tu...
pastu bulatkan kecik² dan picit kat tenga  h# gentel2 sampai rupanya jadi  macam red blood cell shape






Untuk Bahan kuahnya pula :

1/2 ketul gula melaka/ gula merah pun boleh/gula biasa tu pun boleh. ( kalau gula merah..masakkan dulu, kemudian tapis)
2 cawan santan pekat
2 helai daun pandan
sedikit gula ~ bole ditambah kalau nak lagi manis
sedikit garam

Caranya :

Masukkan gula melaka, santan, sedikit garam ke dalam periuk.
masukkan daun pandan ~ simpulkan
panaskan ~ buka api perlahan
agak panas ( jgn sampai mendidih ) masukkan tepung pulut yang sudah siap dibentuk tadi.
tunggu hingga tepung tadi terapung, bila terapung tepung pulutnya, ini menandakan wadainya sudah masak.~ api tu jgn kuat sangat...kecik2 je
Biar hingga mendidih dan jaga jangan sampai pecah minyak #nanti x sedap  (tip tue) 



#nak sedap lagi boleh letak beberapa ulas durian..yang ini su buat version gula biasa ..buat dengan kasih sayang bersama MIL n SIL :-)

tadaaaaa......



platting tak cantik tapi rasa sedapppp ooo....dah makan baru take picture
gitu la jadinya :-)

Tuesday, December 10

CINTA XXL

Bila abis je baca novel ni..tido malam tadi pun senyum senyum
Alahai indahnya kehidupan




Paling berkesan di hati isu anak...banyak kan mulut2 yang kata sebab xxl tu. Triple xxxl tu la lambat ada anak
Siap yang perli2 lagi...

Bab yang tang makan tu memang betul ya..dah banyak dah nampak orang kurus makan banyak..yang gemok ni tak de la makan banyak mana pun,,
Ishh sensitif ni...su su pernah ada orang yg perli2 kata orang yang badan gemuk macam bawak berbungkus-bungkus kampit beras..
Jawapnya say bye2 je laki gitu...kannn

Su su percaya pada "KUN FA YA KUN"
IN SHAA ALLAH

Jika memang rezeki..in shaa allah ada juga nanti

Tapi doa dan usaha kena gigih...capai berat ideal demi kesihatan dan bonus jika dapat rezeki zuriat :-)

Teruskan berdoa dan usaha lebih gigih...moga Allah makbulkan doa hamba yg di duga


Cinta xxl. tido pun dalam angau..peluk ketat-ketat teman sebantal size L..ehhhhh

Monday, December 9

YEAR END GIVEAWAY BY ANIS ATHIA

wahh cik adik si cantik manis anis athia aka pemilik blog ANISEMPOI berkongsi rezeki dgn blogger via YEAR END GIVEAWAY BY ANIS ATHIA
jom join...sempoi je GA ni..rugi tauu tak join

nak join..tekan laju laju kat blog ANIS_ATHIA ya :-)


Friday, December 6

Fahami Kitar Haid

lepas HSG hari tu period jadi  ting tong kenapa ya..geng2 TTC pernah macam ni tak..ishhh risau teman

mehh le kita  study semula kitaran haid ;-D
****************************************

Fahami Kitar Haid
Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan, secara puratanya ialah 28-30 hari. Tetapi setiap wanita ada kitarannya sendiri – ada 25 hari dan ada yang lambat sehingga 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.
Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid. Anda perlu memahami fasa ini.






Hari 1-4


Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) – ketika ini darah haid keluar. Hari pertama haid adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda pada kalendar dan tamat selepas berapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.

Hari 5-13

Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14


Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalu saluran fallopio ke rahim.

Hari 15-28

Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestron dirembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestron semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh.

Sekiranya mengalami masalah haid tidak teratur, insyaAllah kita ikhtiar ya

******************************************

sumber dari  cik gugel

Thursday, November 28

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Wednesday, November 20

DIET ATKIN BOLEH ..TAPI??

Alhamdulillah bila su su amalkan diat atkin ni
ada penurunan sedikit...

hati kena cekal plus diri kena rajin..
pagi-pagi bangun kena masak..masak extra jenis ,,untuk bekal le tu

malam..balik keje kan lambat..sampai rumah pun dah gelap...

setelkan apa yang wajib dulu lepas tu bersilat la kat dapur....
kalau kat rumah adik lagi best...
ada geng berdiet..
so menu sama..
tu yang  rajin ke gombak

 antara menu diet atkin yang pernah cuba :-)
 resepi mudah diet atkin ..just perap ikan ngan lada hitam yang di blend halus..garam sikit ....kunyit buh skit je....pas tu grill ngan magic pan..letak olive oil skit


sayur bayam tumis ngan olive  oil dengan bawang merah n putih n cili.

dah siap

ni misi mengembekkkkkkkkkk,,,,,grill  n tumis je sayur tu

"TAPI"

lepas 2 minggu macam tu su su sembelit..terukk oo
seksa rasa

any tip? 

su su langar pantang makan buah..yes makan buah.....

so sekarang kena reinduction balik..
dah berapa kali re re re ni
RE INDUCTION

ada misi sebelum jumpa doc bulan depan
10 % dari berat sekarang

ISSHHHH................. USAHA KENA USAHA


Thursday, November 14

ZURIAT

sentiasa berdoa dan usaha.

moga doa dan usaha dimakbulkan ALLAH


Wednesday, November 13

TAK USAHA KE??

 wah dengar soalan pun berasap telinga kan....
ini kan la pula bila ada orang kata "mandul kot"...ni ada ya yg cakap..
ishhh kami tak mintak jadi begini....

jika tak lalui saat2 dugaan macam ni pun tak perlulah nak tanya orang dengan soalan macam tu...
ya,,ada orang rezeki dipermudahkan...

nak kawen...JODOH dah ada depan mata,,,
nak anak..plan2,,tup2 mengandung juga.....
itu REZEKI..REZEKI

bersyukurlah pada ALLAH ..jika segalanya dipermudahkan...
setengah orang mungkin di duga dengan ujian...
tidak perlulah tambah beban dengan soalan2 yang akan melukakan hati...

sekurang-kurangnya tidak dapat membantu...
SILALAH ringankan beban:-)

HIDUP ada  masa kita di atas,,,jangan lupa orang di bawah...
jika kita dibawah......bersyukurlah di saat kita di uji.....tanda ALLAH sayangkan kita..

yang penting DOA + USAHA





Tuesday, November 12

kempen HIJAU

kempen diri sendiri ni....
in sha allah untuk matlamat tabung HAJI juga,,

matlamat duit sen-sen dalam tabung sempena azam maal hijrah ..alhamdulillah positif...
boleh terus kan sampai tahun seterusnya...

sekarang  "TABUNG HIJAU"

kenapa pilih HIJAU?



Kenapa RM5 dan bukan yang lain?

Sebab duit hijau ini jarang kita dapat berbanding dengan duit RM10, RM1 atau RM50. Nilainya juga di dalam kategori “sederhana”, tidak terlalu rendah dan tidak terlalu tinggi.

Jumpa sahaja duit berwarna hijau ini, terus simpan di dalam tabung.

Cuba amalkan selama 2-3 bulan, anda akan rasa seronok apabila melihat duit hijau ini semakin banyak di dalam tabung. 

dah penuh jangan guna tak tercapai matlamat nanti,,terus masuk dalam TABUNG HAJI...


Monday, November 11

DIARI DAN BUKU NOTA JALEN 2014

"tak de kicap jalen...
tak boleh makan"

sinonim dengan keluarga kami..nak makan mesti ada kicap  jalen..
nak makan nasi goreng,,mesti ada cili potong dengan kicap jalen....



jalen bukan hanya sekadar kicap..macam2 produk ada..nak lebih detail sila terjah website


jom my dear cantik manis semua..join ala-ala giveaway dari 

DIARI DAN BUKU NOTA JALEN 2014



 syarat yang simple:-)

*Blogger just follow blog 


*LIKE page JALEN MALAYSIA

*rajin-rajin jenguk website JALEN ..mana tau ada promosi..jimatt uu

apa tunggu lagi..hurry up terjah blog 










Monday, November 4

PETUA BAGI MENGHILANGKAN SAKIT GIGI

warrrhhh..sakit gigi..seksa oooo

rasa nak lempang2 je muka...

google2..jumpa petua ni

PETUA BAGI MENGHILANGKAN SAKIT GIGI

  • Campurkan sedikit cuka dalam segelas air suam. Gunakan air ini untuk berkumur. Amalkan tiga kali sehari sehingga rasa sakit hilang.
  • Untuk gigi geraham berlubang, tumbuk seulas bawang putih hingga lumat dan masukkan sedikit cuka. Masukkan bahan tadi ke dalam lubang gigi.
  • Gunakan minyak cengkih. Letakkan sedikit minyak cengkih ke atas kapas dan letakkan di dalam gigi yang berlubang. 
  • Garam mengandungi zat sodium yang boleh membasmi bakteria pada gigi. Campurkan sedikit garam dalam segelas air suam dan kumur-kumur dengan air tersebut.

balik ni nak g jumpa doc gigi klinik gigi setia alam ..



amalkan juga doa ini..alhamdulillah ada rasa kurang sikit rasa sakit ngan plus makan panadol tadi...
dengan izin ALLAH...

yokk sape yg sakit gigi tu...boleh la usaha dgn baca doa ini




Wednesday, October 30

Mini contest

isshh pucuk di cita ulam mendatang,,,eh betul ke pepatah tu..

dari hari tu nak order online..bila online banking yang selalu guna nak beli barang online tak boleh guna...
terus semangat nak shopping tu down..
nanti la bila cuti2 g settle  kan kat bank

jom join contest mini by CEERA

over xcited dengan warna kalerfull bra yang tengah glemer skang ni



jom join..

Cara penyertaan senang sahaja.



Cuma apa yang perlu adalah;


1 – ada link my blog – ceeranoh.com


2 – like fb ceeramoon


3 – like fb facebook.com/bra.love.bra


4 – letak gambar genie bra





DONE!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, October 29

Day 1# atkin

Start semula gara2 makan nasi..emosi x stabil
Bendera jepun
Makanya tekak ni langgar semua pantang

Menu first for second round





Resepi 5 minit..ikan ala atkin

Perap ikan ngan seulas bawang putih n lada hitam
Pas tu masak dgn pemanggang ajaib..x smp 5 minit dah masak

Sayur bayam tumis guna bawang n lada yg ditumbuk...
Letak skit je garam buat rasa..

Monday, October 21

ATKIN..BOLEH KE?

Ishhhhh..
dah sebati kan lemak2 manis tu..makin comelll..makin molattttt...

meh sini nak usaha kikis apa yang patut...cairkan jisim yang yang ada..
kita cuba method ni pula




seriusss nak cuba....

makanya hari ni start day 1.........

menu lunch...



tiuppp sikit aura rajin kat su su ya....FUHHHHHHHHHHHHHHHH
antara usaha TTC jugaa ni...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DOA
DOA
DOA
DOA
DOA
usaha
usaha
usaha
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





Wednesday, October 2

HSG # DOA DAN USAHA UNTUK ZURIAT SOLEH DAN SOLEHAH

Dear all my friend...rakan seperjuangan TTC

doakan su su ya..wish my luck


...nebes jugak ni..tarik nafas dalam2

Apa itu HSG?
HSG adalah ujian yang digunakan untuk mengesan kesihatan rahim dan salur peranakan. Ia mengunakan teknologi x-ray yang dapat memberikan gambaran bentuk rahim dan salur peranakan. Semasa ujian ini, dye berwarna akan disuntik kedalam rahim dan ia akan mengalir kedalam salur peranakan dan seterusnya kedalam ruang pelvis. HSG akan memberikan maklumat kepada pakar radiologi untuk memastikan samada terdapat kerosakkan pada sistem peranakan anda.




Apa yang boleh dikesan oleh HSG?
Secara umumnya, HSG digunakan untuk mengesan ketidaknormalan pada rahim dan salur peranakan. Ia boleh mengesan kerosakan dan penyumbatan pada pada salur peranakan dan juga boleh memberikan maklumat tentang bentuk dan saiz rahim anda. Walaubagaimanapun ia juga boleh mengesan fibroid atau polip dalam rahim dan juga memberi idea tentang kewujudan parut disekitar ruang pelvis

HSG dan kehamilan
Disamping berupaya untuk mencari masalah salur peranakan dan rahim, ia juga didapati meninggikan kadar kehamilan bagi sesetengah wanita. HSG kadang-kadang menolong menghilang debu dan penyumbatan tidak serius pada salur peranakan. Ini membolehkan mereka yang mengalami masalah infertili menjadi hamil selepas HSG.

Prosedur HSG
  1. Anda akan berbaring diatas meja x-ray dengan lutut membengkok keatas.
  2. Spekulum akan diletakan didalam faraj untuk mendedahkan serviks ( pangkal rahim)
  3. Satu tiub plastik akan dimasukkan ke dalam rahim melalui liang serviks.
  4. Dengan perlahan-lahan dye akan disuntik melalui tiub tadi kedalam ruang rahim
  5. Beberapa gambar x-ray akan diambil semasa proses aliran dye tersebut.
  6. Untuk proses terakhir, anda akan di minta untuk mengiring dan gambar x-ray akan diambil sekali lagi.
Selepas x-ray terakhir diambil, anda akan diminta untuk berbaring selama beberapa minit. Mungkin anda akan terasa sedikit kejang pada perut tetapi tidak lama. Selepas beberapa minit, anda akan diminta untuk menukar pakaian dan keputusan selalunya akan tersedia 15-20min selepas itu.

 Komplikasi HSG

Seperti juga ujian diagnostik yang lain, terdapat beberapa komplikasi yang dikaitkan dengan ujian ini. Walaubagaimanapun, ia sangat jarang terjadi cuma 1% dari keseluruhan pesakit. Ia termasuklah:

  • Pendarahan faraj
  • Luka pada serviks
  • Pengsan
  • Jangkitan kuman pada rahim
  • Alahan terhadap dye
  • Keputusan
Selepas ujian, doktor anda akan menerangkan keputusan ujian kepada anda. Ujian yang normal akan menunjukan tidak ada penyumbatan pada salur peranakan dan rahim berada dalam bentuk normal. Keputusan yang tidak normal menunjukkan samada salur peranakan tersumbat, terdapat parut dalam rahim atau bentuk rahim yang tidak normal.

Selepas HSG

Sekiranya normal bermaksud anda tidak mengalami masalah dengan salur peranakan dan rahim. Doktor mungkin akan menyarankan ujian lain untuk mencari sebab lain terhadap masalah kesukaran hamil anda atau berganjak kepada rawatan seterusnya seperti IUI.
Keputusan tidak normal, bermaksud terdapat masalah pada salur peranakan atau rahim dan rawatan bergantung kepada masalah spesifik yang dikesan yang menjadi penyebab kepada ketidaksuburan anda.

Tuesday, October 1

alhamdulillah 30 + 1

ALHAMDULILLAH...

SYUKUR  30 +1 ..
tua sudah...

apa impian???????????apa nak tahun ni ....

ini yang saya pinta sangat...moga suami isteri  ISTIQAMAH..



Saturday, September 28

Tuesday, September 24

Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!


A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!

I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really
long time…

And today…

Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are selling for Hello Kitty products through online!

Currently they’re having Hello Kitty Lucky Draw, and you can
have have a chance to win for “Hello Kitty Energy Necklace”
(Value: RM207 each).
If you don’t believe me check it out for yourself here,
while it’s still available:

==> http://www.hellokittymalaysia.com

This special Hello Kitty Lucky Draw is valid for a limited time
only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and get a chance to
win now:

==> http://www.hellokittymalaysia.com

If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)


Join Lucky Draw Now

Manfaatkan lima perkara


“Manfaatkan lima perkara sebelum lima perkara : Waktu mudamu sebelum datang waktu tuamu, Waktu sihatmu sebelum datang waktu sakitmu , Masa kayamu sebelum datang masa kefakiranmu, Masa luangmu sebelum datang masa sibukmu, Hidupmu sebelum datang kematianmu.”

Thursday, September 19

Thursday, September 12

DOA DAN USAHA

ALHAMDULILLAH...

ya jika ada yang tanya2...
"eh tak ada lagi"
"apasal ko ni susah sangat nak mengandung"
"dah lama kan,,tak ada lagi"

cepat2 ucap dalam hati "ALHAMDULILLAH"
su su dah practice...berjaya..
berjaya buat hati ini tenang...

ALHAMDULILLAH..di pilih untuk terima dugaan ini..
IN SHA ALLAH..janji ALLAH itu kan pasti..
akan sampai rezeki zuriat untuk kita pada masa yang ALLAH janjikan


teruskan berdoa



dan usaha ..usaha sekuetnyaaa ;-)




Wednesday, September 4

CONTEST :Family Potret Raya.

hari ni..hari last di bulan syawal......
mood raya sangat hari ni...coz semalam baru abis puasa ganti + sunat
alhamdulillah setel dengan jayanya..weekend ni boleh buat rendang ..hoyeiiii
moga berjumpa lg dengan bulan ramadhan n syawal tahun depan.....AMIN



mood raya ni..jom join contest Family Potret Raya.
gambar ceria raya family su su last year..tahun ni beraya rumah side hubby..pic tak upload lagi
so pic family side pahang..In sha ALLAH akan meriahhhh lagi tahun depan coz dah ada cucu...

moga bertambah lagi cucu mak n abah tahun depan..amin...
amin..doakan su su tauuuu....
lagi ramai lagi meriah kan


jom my dear friend...sempat lagi nak join ni...sila terjah blog YATIE yooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Friday, August 16

" GIVEAWAY WELCOME TO MY BLOG" by AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP


SYARAT-SYARAT WAJIB tetapi sangat SIMPLE :

1. - Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat tetap di Malaysia.

2. - Mempunyai Blog sendiri


3. - Wajib Follow blog Awla (kalau dah follow tu teruskan follow Awla ya :)

4.     - Wajib LIKE Page " Awla Mukhlisah Beauty Shop "

5.     - Wajib Follow twitter Awla bagi yang ada Twitter : " https://twitter.com/AwlaMukhlisah "

6.     - Copy banner kat atas dan letakkan dalam entri.

7.     - Buat Entri bertajuk "GIVEAWAY  WELCOME TO MY BLOG BY AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "

8.     - Letakkan link entri segmen di ruangan komen di entri GIVEAWAY ini sahaja. 'pastikan WORD VERIFICATION takde ye'


ANTARA HADIAH LUMAYAN UNTUK PARA PEMENANG ! 

  yang paling HOT.. "


# Pemenang akan dipilih melalui perkhimatan RANDOM.ORG 
melalui Awla Mukhlisah Beauty Shop sendiri :)


P/S : Kalau nak dapatkan hadiah yang lumayan ini, kena rajin2 la share ya.
 In Sha Allah akan ada peluang nanti ! ;)
 All The Best ya ! :)



Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

JOGET-JOGETLAH