JOGET-JOGET

Tuesday, August 30

kronologi tragedi menjelang raya

kita merancang ALLAH tentukan hasilnya......
mungkin ada hikmah di sebalik kejadian......
di pagi hari tragedi tak berdarah.......memang xcited kemas rumah............
buat muffin(yang kembang semangkuk)
buat cornflakes madu,,mau taknya menjadi superwoman hari itu...
buat kuih 3 jenis dalam satu masa
mmg hari penat sedunia la rasanya..................
plan nak balik after encik settle keje...plan dlm kul 3pm mcm tu...........
pukul 12 dapat call dr kg ada berita buruk..abg ngah yg sepatutnya amik mak saudara kena sengat tebuan............makanya.......
siap2 dengan pantas.................
amik mak saudara kat damansara dulu.................

klang-damansara-sg,besar

kami bawak 2 kete........encik bawak hitam............
su su drive biru..................
jalan aman je coz kami ikut jalan kampung.............
tengok jam dah pukul 6.00 dah terbayang dah kat mata ni lagi setengah jam kami sampai la sg besar,,,,,,,,,,,,,
tuppp...tupppppppppp
kat traffic light hospital tg.karang........................
mmg lampu hijau.kereta depan pun dah jalan...............polis pun buat isyarat tangan suh jalan............
ada la dua budak rempit ni buat u-turn dengan lajunya.coz nak lari dari polis................
budak yg tak ada lesen mmg pandai bab2 nak wat u-turn kan.........
u-turn dengan laju terus ke link kiri...............
nasib baik su su bawak slow.....................nampak la muka budak tu tertepek kat cermin sebelah driver....
nasib baik tak cermin depan...mcm aksi2 cerita melayu.................kalau tak selamat la mat rempit tu kena lanyak ngan tayar,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 
ini  la budak yang menyusahkan orang itu......
(kira baik la tak tepek pic yg close up...ikutkan hati nak je tepek)
sampai hari ini tak mintak maaf lagi diorang ni................

memang kena ceramah la ngan polis
tak pakai helmet+tak ada lesen+road tax tak ada+insuran tak ada

memang la dasar budak nakal..........................

dan baru tau rupanya kete tak boleh claim insuran moto.....
abis tu apa guna ya bayar insuran nak dekat seribu setahun tuu


 ni moto si rempit......................

cover tayar si biru yg tercampak
dipaksa tukar tayar.....kerana tayar meletup dilanggar oleh budak rempit itu (yg baju merah tu bukan ya,,,itu suamiku he he he)
pintu side driver yg kemek.nasib baik momentum tak kuat sangat,,,,,,,,,,,,
kalau tak driver dia pun kemek
tengok rim tayar pun kemek...macam mana tayar tak meletup
tu ada tandaaa merah tu.............
hishhhhhhhhhhhh memang menguji kesabaran betul

dugaan menjelang lebaran

yaaaaaaaaaaaa...............
biru xcident lagi buat kali kedua...............
dua2 bukan salah biru...dua2 disebabkan kelalaian orang lain...
mungkin ada hikmah..
ironinya............
raya dengan linangan air mata.......
pagi raya je sekejap pakai baju raya.........
sekarang sudah pulang ke sarang sendiri....
sedihhhhhhh..mungkin planning balik pahang pun dibatalkan..
kerana tuan biru trauma.....
nak naik si hitam pun trauma.......
makanya sekarang
proses pertapaan....duduk kat rumah diam2..mood beraya terbang menghilang..sessi photography pagi raya hanya tergambar senyuman di muka tapi menangis di hati:-(
kepada 2 budak penyebab xcident yang tak mintak maaf tue.......
akak tak mo jumpa korang kat akhirat nnt baikk korang mintak maaf sekarang.....
disebabkan kejahatan korang...
telah menyusahkan orang lain.
sian si biru. jadi mangsa keadaan
bertabahlah wahai hati

Saturday, August 27

salan lebaran

update laju2..................
super duper bz,,,,,,,
buka tenet coz nak terjah blog eka coz nak tgk conversion unit tu.terima kasih eka..............

dikesempatan ini......................
su su ingin mintak maaf jika ada buat salah kat korang2 ya...maafkan salah saya ya..................

selamat hari raya.


Wednesday, August 24

tip pertama kali memasak untuk tetamu datang beraya

tip dari pengalaman sendiri...
last year first time masak sendiri untuk tetamu datang beraya ke rumah (minggu raya kedua)...
selalunya kat rumah mak....just tolong2 sahaja.........
if masak pun tetap berani coz mak ada depan mata....
apa-apa pun mak sebagai penyelamat..........

tapi.........

bila di rumah sendiri.............
haaaaaaaaaa rasakan...........

kelam kabut..tapi seronok coz dapat belajar benda baru...................

dari pengalaman..
better sediakan masakan yg senang,,,,,,,,,,
yang senang masak...
yang selamat nak hidang..........
yang pasti sedap............


tip pertama:-

-prepare frozen food for example nugget and etc.karipap frozen pun boleh
orang datang mengejut pun selamatttt

tip kedua:-

-masak mee goreng ke...bee hoon goreng ke,,,
siapkan kuahnya dahulu dan segala rencah.........
bila tetamu nak datang tak la kelam kabut coz bahan dah ada

tip ketiga
-if lunch time boleh buat nasi ayam 

tip keempat
-plan make perfect...
sediakan menu nak masak apa....
menu pertama...kedua ..ketiga n backup...
insyaallah u know ,what to do....................

kuih raya + menu yang sedap+air yang sojukk=rasa bahagia

tiru perangai siapa ni


ni aksi-aksi adik2 perempuanku di pagi raya................
ishhhhhhhh..........
mengada betul...posing macan tu.....
bila tanya..........
tiru perangai siapa la ni???
tiru perangai along la...........
la.laaa...laaa...laaaa




tunjuk contoh yang baik ya wahai kakak

Tuesday, August 23

Lets Berbuka Puasa with DiGi!

bila dapat email dari nuffnang
terpikir-pikir nak pergi ke tak
dah alang2 berlobang
alang2 kena tinggal...
esok pun mmg dah sah2 bukak pose sorang...
"sayang isteri tinggal-tinggalkan" (kan kan kan...esok jadi rindu-rinduan)

nak gie ke tak?????
****************************************************************************
Dear DiGi Angel,

How are you all holding up this fasting month? Great? Well, we have something even greater to share that is sure to lift your spirits up. =D Our favourite people from DiGi would like to invite a few DiGi Angels exclusively to a Buka Puasa session that will be happening on;

Date: 25th August 2011 (Thursday)

Time: 6:30 pm

Venue: The Bee, Jaya One

Come join us at this fun makan-makan session with all of us. It will be the best opportunity for you to mix and mingle with each other and the generous DiGi folks! Also, be prepared to be spoiled for choices at The Bee, as the oh-so-yummy food there will definitely be a welcome sight after a long day of fasting!

If you want to join this flavourful Buka Puasa session with the Yellow Man and other DiGi Angels, here’s what you need to do:
- Fill in your details in the form at this page.

- Compose a tweet and tell us why you’re excited to berbuka puasa with DiGi, and include #digibukapuasa, @NuffnangMY and @DiGi_Telco. You’ll stand a higher chance of scoring a spot to berbuka puasa with us if we see your tweets! :)
Hurry, send in your details now as spaces are limited to 30 single invites exclusively for our DiGi Angels only. =D

Cheers,

Anne Cheah

Community Executive

Nuffnang Sdn. Bhd.

bila banyak lobang

wuihhh tajuk,,,
paham2 je la kawan2 ya............
bila banyak lobang nie....
banyak la kena ganti,,,,,
terbayang dah...
puasa 6...
pas tu trus puasa ganti berturut-turut

gambar tak ada kaitan ngan title n3..................................................
cumenya itu le orangnya yg kena ganti puasa dengan jayanya nanti
(ishhhhhhh itu pun nak wat n3)

makna ayat 5-6 surah ali imran

"Sesungguhnya bagi Allah tidak ada satupun yang tersembunyi di bumi dan tidak (pula) di langit.
Dia-lah yang membentuk kamu dalam rahim sebagaimana dikehendaki-Nya. Tak ada Tuhan melainkan Dia, Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. "







Monday, August 22

koleksi kuih raya

yummmmmyyyyyyyy.............
dah start makan kuih raya..........
adoiii..........
abisla kuih tu sebelum raya gamaknya.............
kuih tunjuk2 je...
memang tiap tahun beli dgn k.pdah...
dijamin sedap dan bersih...............


 dah ada 4 jenis.......
extra satu encik suami dapat gift dari ejen insuran dia............
dah ada lima so plus satu lagi dah cukup untuk bekas kuih...
bekas kuih kan ada 6......................
ishhhhhhh,tapi tart ni dah nak tinggal sikit......
kena order lagi nieeeeeeeeeeeeee.........

 sedap.....
gebusssssssssss
 red pearl ni pun sedapp

 alahai.................sedapnya(dasar pemakan punya orang)
bahan nak buat kuih dah ada beli.............
buat je tak lagi....
asyik tak sempat je......bila malam je.............
mmg dah tak pandang dah...............lagi2 10 malam terakhir nie.........
rugi...rugi kalau sibuk buat kuih.............

weekend ni la jawapnya...(sila rajinkan diri)...........
misi
*popia horlick/sira
*muffin
*choc moist kek
*cornflake madu gebass (peberet nieee)

buat yang simple2 je...tak otai lagi............
apam pokaldot = dukacita dimaklumkan telah menjadi kemek.akibat derhaka resepi..................
weekend ni pun nak try buat lagi...................

problem pc ke network

ayaaayaaaaa
ada certain blog tak boleh nak follow....
tak boleh nak  comment...........
aduhh aiii...........
problem pc ke
network ke..
template blog ke,,,,,,,,,,,,,,
ishhhhhh tak best la macam nie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dah  ketaqqq jari nak comment kat blog u all
nak follow u all............
hermmmmmm''''''

bila masa begitu pantas

hermmm cepat kan masa berlalu............
rasa SEMUANYA MACAM TAK SEMPAT

Wednesday, August 17

indahnya makna Bacaan ketika duduk di antara dua sujud



Ya Allah, ampunilah daku,


Rahmatilah daku,


kayakan daku,


angkatlah darjatku,


rezekikan daku,


berilah aku hidayah,


sihatkanlah daku dan


maafkanlah akan daku.




Ketika duduk seperti ini kita membaca :-


رَبِ ّاِغْفِرْلِيِِْ وَارْحَمْنِيْ وَارْفَعْنِيْ وَاجْبُرْنِيْ

وَارْزُقْنِيْ وَاهْدِنِيْ وَعَاِفِنيْ وَاعْفُ عَنِّيْ

“Ya Allah ! ampunilah dosaku , belas kasihanilah aku , dan angkatlah darjatku dan cukuplah segala kekuranganku dan berilah rezeki kepadaku , dan berilah aku petunjuk dan sejahterakanlah aku dan berilah keampunan padaku..”





Tuesday, August 16

ubat hati (1)






"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah : 216)
....renung-renungkan..................

MashaALLAH.... dugaan ini buat hati kami makin dekat padamu YA ALLAH

langsir


jatuh cinta dengan design curtain nie



ohh yang bawah ni suka ya amat.....
kena cepat2 belajar cara jahit curtain eyelet nie......
psssssssssssstttt...encik sponsor saya belajar menjahit yaaa:-p


dapat jahit macam kat bawah ni pun bestttttt


kalau boleh nak warna ni
 macam mau tukar...........tapi next year la

Monday, August 15

misi sudah ada pemangkin

previous day if encik request nak ikan bakar.....
laju je cakap..mana ada oven nak buat,,,,
padahal boleh je buat atas kuali...
mengada orang tu aka pemalas...
sekarang sudah ada oven...
jangan la malas lagi ya......

 makanya,,,,,
praktikla ilmu menbaking tu.....

satu lagi....
mesin jahit ni dah jadi tugu negara kat rumah.............
after raya ni kena g kelas menjahit nie...
rugi ooooooooo...
nak sangat pahala kalau jahitkan baju suami....
oooooooooo lembutla wahai tanganku yang tak berseni...fuhhhhhhhhhhhhh

zakat fitrah

 kelebihan terdapat pada zakat fitrah ada tersebut dalam Hadis yang pernah disabdakan :

"Barangsiapa yang memberi zakat fitrah, dia akan mendapat sepuluh perkara :

-Badannya bersih dari dosa-dosa.

-Dibebaskan dari api neraka.

-Puasanya diterima.

-Pasti memperoleh Syurga.

-Keluar dari kubur dalam keadaan aman.

-Semua kebaikan yang dia lakukan pada akhir tahun itu diterima.

-Dia pasti mendapat syafaatku pada Hari Kiamat.

-Dia akan melintas di atas Sirat bagaikan kilat yang menyambar.

-Mizannya akan berat dan penuh dengan kebaikan.

-Allah Taala akan menghapuskan namanya dari daftar orang-orang celaka."

Oleh: Ustaz Mohd Isa Haji Abd Rahman

Jabatan Mufti Negeri kedah Darul Aman



Marilah bersama-sama kita menunaikan zakat fitrah bagi yang belum melaksanakannya lagi..=)



p/s:- jangan marah ya encik abang upload pic nie.....mana tau rezeki kita ada anak nnt..ayg nak tunjuk kat anak kita betapa gigihnya abg beratur nak bayar zakat untuk ibu dia he he he he(jangan marah tauuuu...tauu...)

Sunday, August 14

rezeki

“Rabbana hab lana min azwajina wa zurriyatina qurrata a’ayun, wajaalna lill mutaqiina imama”
 Maksudnya:
“Ya Tuhan kami berikanlah kepada kami pasangan dan anak-anak (zuriat) yang menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin kepada orang yang bertakwa“

---if ada salah ejaan sila betulkan ya kawan2


Rezeki merupakan salah satu rahsia Allah kan. Ia tidak boleh difikirkan oleh akal manusia seperti kita. Seringkali rezeki datang tanpa kita merancangnya.....betul tak..kadang-kadang kita tak sangka pun masa tu kita akan dapat rezeki itu. Itulah yang disebut dengan rezeki tidak disangka-sangka.

Firman Allah S.W.T. maksudnya : "Dan Dia memberikan rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan) nya," (Surah Ath-Thalaq ayat 3)

"YA ALLAH...kubermohon murahkan la rezeki kami dengan anugerah zuriat yang akan menjadi syafaat untuk kami...amin"

idea deco bunga-bungaan

baru berapa hari puasa kan,,,,,
dah ada niat nak deco2 our sarang yang comel itu.............
berlegar-legar kat otak nie..idea nak deco rumah....
tapi tahun ni mmg tak mo tukar langsir lagi...
walaupun daycurtain yang putih mulus tu dah bertukar kaler yellowish.....
sudah basuh n nila with ujala lagi tapi warna kekal cantik adalah seminggu selepas itu menjadi yellowish semula....
moralnya daycurtain putih mmg cantik tapi kemulusan warna putih itu tidak gebu selamanya,,,,
bertukar la warna yang berwarna-warni nanti ya,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  sekarang ni tengah usha-usha deco bunga-bungaan untuk diletak atas

-cabinet TV
-our cinonet meja makan
-oven baru

  suka konsep dalam glass ni....glass ni pernah nampak kat kedai 5 ringgit aka hinode
haruss terjah ke hinode tesco setia  alam weekend ni
konsep kat bawah ni simple je kan..tapi nice juga...
bunga tu macam pernah nampak kat ikea

i like coz bentuk vase tu macam conical flask.....
aci tak letak bunga dalam conical flask
pangggggggggg!!!!!!!!!!! 
ni pun comel..
tapi banyak nak guna bunga.......
tak mo la.....
banyak nak kena lap nnt...(dasar pemalas ini orang)

deco cara ini  macam best kan
"beli vase tu kat kedai 2 ringgit ke...5 ringgit ke....
pas tu cari bunga palsu...nak lagi fresh beli fresh flower...tepek macam tu..... 
ishhhhhhhhhhhhhhhhh.....

--macam ni rupanya perasaan mak2 kita time raya dulu-
ingat lagi time raya sibuk basuh bunga n jemur pas tu recycle balik wat gubahan baru-
nasib baik umah mak tak banyak bunga,,,kalau tak jenuhh la kak long ni nak membasuh he he he

Friday, August 12

PROJEK MEGA

PROJEK MEGA UNTUK HARI INI...
bukan projek mega cam eka maksudkan itu ya.....he he he
harap2 hari ini ALLAH permudahkanla urusan kerana
hari ini hendak pergi ke..

mau usha-usha...tengok apa yang berkenan n grab

dan.........
ke jalan TAR + sogo


_____________________________
oohh ann..terima kasih ya inform pasal promo rm 8 tuee...su excited nak terjah nieee


la tahzan

 la tahzan ...

MAAF,PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA....SEDDEH...T_T

kamu post sebegitu di FB kamu kan uda,,,,

mehh sini kak long nak bagi sedikit kata semangat

Boleh jadi, kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah yang paling mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (QS. Al-Baqarah:216)

insyaallah uda,,,cuba lagi yaaa wahai adikku comott

Thursday, August 11

rezeki

YA ALLAH.....................
seringkali ku menangis...
sering kali ku bertanya...........
bila kesempurnaan ikatan pernikahan kami akan dikurniakan zuriat.............

didalam mengejar rezeki itu..
kadang2 terlupa tentang rezeki yang memang ALLAH sentiasa berikan setiap hari...
YA ALLAH............
Alhamdulillah....syukur,,,syukur atas setiap rezeki dari mu...amin

bulan mulia ini memang amat terasa begitu murah rezeki yang ALLAH kurniakan...
begitu banyak hadiah yang dibelikan oleh encik kekasih dunia n akhirat itu.
oh terima kasih abg..............

.......................................dan rezeki ini juga...
terima kasih ya lisa

haru biru lagi

pic from google

semalam kan tekak dah ngidam nak steamboat...
dah cari gali resepi,,,,
dah plan apa nak wat balik keje nnt.......
tup tup..OTW drive balik encikku itu ajak ke PARAM...
ye pecah rekod bulan puasa tahun ni....
nak ke PARAM kerana sambil2 nak cuci kereta + amik comforter kat doby
bila dah ke PARAM tau je la kan...
semua benda nak amik...
encik amik air soya
puan amik air kedondong asam
beli kuih talam....
murtabak lagi...
rangka ayam.....
pas tu beli lauk gulai ayam....
ishhhhhhhhhhh itu pun en puan kata tak payah nak beli nasi tomato ke..kerabu ka..bertegas nak masak nasi juga....................kalau tau encik itu semua yang berkenan nak beli........(nak kena babab tue,,macam la isteri dia masak tak sedap:-p)

natijahnya......

soya + kedondong+ murtabak + ayam= yelekkk semua...selamat ke sinki......abis muntah...kosong terus tangki perut

'kan dah cakap tak mo lauk PARAM....kan dah muntah"
ye la rasa dah la tak da rasa sedap..si pemakan ni campur segalanya...makanya perut pun menberontak la...semua keluar 

"sorry,,abg kesian ayag balik kelam kabut masak hari-hari...hari ni nak bagi rehat la.. tu yang ajak g param"

-first n last ya,,say no to PARAM ..air n kuih  je boleh beli,,lauk pandaila masak sendiri..serik dah...

dan nak lagi dramatik kisah hari ni bangun sahur 5.30 AM,,,,,,,,,,,,

so rasala perut kosong ya hari ni.......
insyaallah boleh bertahan
"YA ALLAH..permudahkanla urusan hambamu ini..amin"

mari amalkan doa mohon murah rezeki

Wahai ALLAH rahmati dan kurniakanlah...
kesejahteraan atas Muhammad Rasulullah
dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami
dan menjadikan baiknya akhlak kami
dan curahkanlah kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya... (ulang 2 X)

*************************************************************
alhamdulillah..dikelilingi hidupku dengan orang yang baik.....
doa ini diberi oleh mak saudara,,,,
insyaallah akan diamalkan

tiba-tiba teringin nak makan steamboat

uishhhhhhhh
selera bulan pose ni menjadi-jadi..
macam mana la nak diet kan......
teringin steamboat pulak dah
cari gali resepi
balik nnt cargassss kita buat ya

yummy

Wednesday, August 10

keterujaan

ishhhhhhhhh sudah seminggu dapat oven....
tapi bukan la oven ini..ini pic dari google...
terima kasih kekasih dunia dan akhiratku..hadiah pembakar semangat isteri ni...
makanya hampir setiap hari ada je lauk ikan bakar,,,sotong bakar,,kalau boleh smualah nak bako...
kita bako...
kita bako...

pagi tadi pun sanggup bangun pukul 3.40 gara-gara nak sahur ikan bakar,,,
pas bakar tidur balik he he he,,,,,,kul 4..40 baru bangun semula reheat apa yang patut...
nikmatt oo ikan bakar plus kerabu mangga
nikmat di mulut pedih di perut....

dek kerana keterujaan itu...............
niat di hati mau baking n buat cookies............
rajin ke tak nie

malas2 sangat buat cornflakes madu je

hish ni pun sedap



hasil kuih raya terpulang pada tahap kerajinan yaaaa....
insyaallah

"prepare untuk raya jangan beria...bersederhanalah
ibadah yang perlu diutamakan ya kawan2 (ingatan untuk diri sendiri juga)......"

tingkatkan iman...
dekati diri dengan ALLAH
selamat menunaikan ibadah puasa yaaaaaaaaaaaaaa

Tuesday, August 9

Doa pengikat kasih sayang suami

thankz fara coz share kat FB
su paste kat cnie....
moga yang baik kita amalkan..jika ada yang salah kita betulkan
tingkatkan iman,,indahkan akhlak ya
.....................................................................................................

Bagi wanita yang mengalami masalah suami liar atau curang, hendaklah banyak bersabar dan berdoa.

"Dan Tuhanmu berfirman, berdoalah kepada-Ku nescaya akan Ku perkenankan bagimu."

[Surah Al-Ghaafir: ayat 60]


 Antara doa pengikat kasih sayang yang baik diamalkan ialah:
"Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan."


Doa ini hendaklah dibaca ketika di belakang suami sehingga dia hilang daripada pemandangan mata setiap kali dia keluar meninggalkan rumah. Tidak kira samada ketika dia hendak pergi ke tempat kerja atau ke mana sahaja.

Amalkan setiap masa semoga suami tidak mudah tergoda dengan godaan-godaan di luar dan sentiasa di jalan yang benar.

Semoga berkat doa yang tidak putus-putus itu akan mengembalikan hati seorang suami untuk mengikuti kemuliaan peribadi Rasulullah SAW.

sumber: sofira@blogspot.com





puasa tapi tidak solat

suka dengan n3 nie

renung-renungkan dan selamat beramal

rabu...kurang kata-kata

Mungkin ALLAH menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti dan berterima kasih atas kurniaan tersebut.




Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.

Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.

 
kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. kerana itu jagalah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang kehidupan .
---moga cinta kita kekal sampai ke syurga,,berdoa sentiasa agar kita menjadi pasangan di dunia dan akhirat,,amin-------



JOGET-JOGETLAH