JOGET-JOGET

Wednesday, October 1

Alhamdulillah 32 tahun



Mak saya yang comel
Mak kami yang cantik di mata kami
Mak yang melahirkan kan kami
Mak yang susukan kami
Cikgu kami
Accountant kami
Kaunselor kami
Doctor kami
Yang selalu buat aksi2 comel

Kami adik beradik sayang emak
Sayang abah juga


Salam rindu dari anak sulong
Yang besar dari mak yg comel

terima kasih mak..mesti 32 tahun yang lalu mak tanggung sakit nak lahirkan along
mesti abah kelam kabut dan risau nak tunggu kelahiran anak sulungnya
in shaa ALLAH ada rezeki along dapat rasa apa yang sama macam mak rasa 32 tahun dulu

hadiah cucu soon:-)
IN SHAA ALLAH



Tuesday, September 30

Pertandingan i love MRS



.:: Pertandingan I ♡ MRS versi selfie ::.







jom kawan2 join


hadiahnya lumayan

yang pastinya syarat sangat mudah 

just klik page   MRS   to join dan baca terma dan syarat

antara syaratnya wajib ada :

  • 50 ml Miracle Refreshing Spray 

  •  serum



siapa nak join

tapi belum memiliki MRS  dan serum

roger je 

  • whatsapp :0133595900 (su)
  • FB page su



Thursday, September 25

apa yang saya dapat di IMKK


apa ya IMKK tu
IMKK tu ialah Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan
kisah terjebak dengan seminar Dr Azizan Osman

dulu memang di akui agak baran juga..meroyan pun ya juga
ihikkk ada je benda nak marah
bila join program IMKK
alhamdulillah
ada perubahan positive
bawa kereta pun if orang nak himpit masuk ke
kurang dah nak @#***#@@@ macam dulu


ada lagi perubahan
banyak elmu yang dapat
kang free2 kan cerita lagi



Monday, September 22

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM





Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



andai itu takdirnya

malam tadi borak2 dengan teman sebantal
ehee dari borak cerita gelak-gelak
sampai le cerita masam-masam

last-last syahdu sendiri
andai itu takdirnya
kami berserah kepada ALLAH
doa dan usaha berterusan


Tuesday, September 16

AURA HOLISTIC OIL

APA TU AURA HOLISTIC OIL 

*  Rumusan aromaterapi yang dihasilkan dari campuran ekstrak pati minyak 9 tumbuhan dan bunga terpilih dan diformulasikan untuk menghasilan getaran gelombang energi yang harmoni dan tenang. 


FUNGSINYA :-

Meningkatkan daya imuniti tubuh
* Membersihan aura dan 7 chakra
* Menjana aura positif, meningkatkan kecerdasan minda, emosi dan spiritual
* Memberikan kesegaran tubuh, memulihkan semangat, meningkatkan daya fokus, daya ingatan, merawat penyakit mistik atau gangguan mahkluk halus
* Membuang perasaan negatif, meningkatkan keyakinan diri, menaikkan seri wajah, menarik " luck" dan rezeki. 


Guna dengan yakin dan ikhlas mampu merawat secara holistik ( minda, emosi, spiritual dan jasmani ) 

in shaa ALLAH

Monday, September 15

usaha TTC : self healing technique

Alhamdulillah
doa yang berterusan secara istiqamah
macam-macam usaha
pelbagai produk

su akan terus melangkah..in shaa ALLAH
terus ke depan
Alhamdulillah sahabat2 sekasut sudah naik pangkat tahun ni
seronok sangat melihat mereka
su percaya"Jika kita gembira dengan kebahagiaan orang lain..pasti suatu hari nanti bila tiba masa kita dikurniakan rezeki anak..mereka juga turut gembira berganda-ganda"


betul kan sahabat-sahabat

Alhamdulillah,berusaha dengan self healing technique
rasa damai sangat
moga ada rezeki kami untuk usaha ini
janji ALLAH itu pasti









Wednesday, September 10

Giveaway Saya Nak Vitamin Shaklee RM500



Kenapa Saya Nak Vitamin Shaklee

sebab saya dah jatuh cinta sangat dengan vitamin shaklee,punca saya terjebak dengan vitamin shaklee dengan izin ALLAH sebab dalam usaha untuk TTC (doa kan supaya su dan suami dikurniakan rezeki anak ya..amin)
antara trusted supplement yang kami consume adalah brand shaklee

doa dan usaha secara istiqamah..in shaa ALLAH

jom join GA ni juga ya kawan-kawan

Monday, September 8

Cameron with love

Hajat hati bukan main lagi nak buat n3
Percutian keluarga ni

Draft bukan main

Kl -gombak-bentong-Raub-koyan-cameron

Cameron day 1
Cameron day 2

Entah bila la.siap ya

Thursday, August 21

Alhamdulillah Menang

Alhamdulillah menang

lama dah tak menang apa2 GA @ contest


menang tissue pun dah suka sangat

if menang palorid camera tu lagi la suka kan
200% suka

su join kat FB dan via 8  share juga




Ada yang tanya 8share tu apa

siapa yang rajin2 FB tu
dari buat ayat merapu
meh kita beriklan

senang je nak join 8share ni
klik je http://bit.ly/1a3hFOb untuk join 



pas tu kan nak join contest

sila2 join ni juga http://bit.ly/XiM07X

if dah menang meh share hadiah tisu dengan say

Tuesday, August 19

KISAH DARA

kenapa ya minyak kelapa dara ni di panggil DARA
serius gelak guling-guling baca bila ada kawan tanya kenapa letak nama 
"DARA"

sama le macam Nasi Kukus Ayam DARA..betul ke ayam tu dara lagi
pasti ke bila kita makan ayam tu masih DARA
pasti ooo dara lagi sebab tu makan sedap je ayam tu
terasa nak makan nasi kukus ayam dara le pula...glupppp






Seperti konsep 'anak dara', yang bermaksud gadis yang belum di usik, begitulah juga konsep 'kelapa dara' ni. Ia bermaksud kelapa yang di proses secara semula jadi.

Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa dimana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah.

Kajian sains menunjukkan ianya amat berguna untuk kesihatan manusia sama ada bayi, kanak-kanak, dewasa warga tua lelaki atau wanita. Sesuai diminum, disapu pada kulit seluruh badan.


cod area setia alam, shah alam.pj dan gombak

hotline 

Whatsapp/wechat/sms/call

013 3595900


Monday, August 18

Terjebak Seminar Dr Azizan

macam mana ya boleh terjebak
serius dulu selalu tengok kat TV
tak ada perasaan pun nak join
pernah pergi yang free
tak silap tahun 2011 ke 2012 kat de Palma Hotel Shah Alam
FB power kot masa tu
sekali dia annouce harga dia
terus kami kata
"mahal"

hermmm nampak mentaliti di situ


turning point 9.03.2014
seminar berani bangkit berniaga kat shah Alam
su pergi dengan sepupu ena
masa ni kami baru belajar biz vitamin2

Hajah Yasmin yang talk masa tu
sangat suka dengan semangat  Hajah
semangat makin berkobar2
dah la video masa tu CEO Minyak berangin yang harum
dia pula jadi crew masa tu
makin la semangat su nak pergi
bila announce je harga & ada discount
berlari keluar dewan nak daftar

jenis memang keluar tak bawa duit 
duit ngam2 RM50
itupun dah beli breakfast
makanya tak jadi daftar sebab tak ada deposit,,ehee
borang lipat
masuk dalam handbag..dok diam2

balik tu memang asyik la cakap kat suami
nak pergi..nak pergi
coz yang free pun best
inikan pula yang berbayar kan
Rezeki memang tertulis..scroll FB ada kawan FB ni tanya siapa nak join ke imkk 
dia ada extra tiket
laju-laju PM za a.k.a tauke cheese powder ni
Alhamdulillah berjaya
su dapat pergi ke imkk




ramai orang tanya apa yang su dapat bila ke imkk

"Intensif Magnet Kekayaan Dan Kejayaan"


serius tak tau nak cerita macam mana
pergi baru dapat rasa macam mana ilmu yang kita dapat tu

bayangkan ilmu tu
boleh ubah kita jadi more positive

ilmu tu juga boleh buat sang suami yang merokok
campak rokok dia
automatik stop smoking 24 hour
ada berani


ooh siapa nak terjebak juga
terjebak secara positive 
su suka berkongsi bersama 
boleh terjah ke








mission TTC 2014

nampaknya
mission tu tak dapat start2 lagi

asyik la kantoi
itu sekadar alasan
nak seribu daya kan


hati kena cekal
kena kuat
jom start  semula
lepas syawal eh

Thursday, August 14

Review : Miracle Refreshing Spray (2)

ihikk review lagi
pakai MRS ni
untuk hilangkan masalah rambut bau terkepam

sebelum pergi kerja sekarang
tambah lagi xtvt
sebelum bersiap
wajib sapu dan urut rambut dulu
urut belakang leher
urut belakang telinga sikit
in shaa ALLAH 
rasa segar je rambut di dalam tudung



Terdapat dlm 2 bau--> 
 Elegant(lembut)
 Berries(sweet)





*Tahan utk 2-3 minggu penggunaan

Ciri-ciri:

 Mudah dibawa ke mana mana
 Boleh dibawa solat
 Tidak melekit
 Tiada bau tengik kelapa
 Sangat harum dan menyegarkan

Cara guna:

Titikkan MRS dgn bau pilihan anda pd kulit kepala,urut hingga MRS meresap pd kulit kepala.Nak lg best,balut kepala dgn towel lembab selama 10minit.Fuhh! Rasa mcm ais ade atas kepala!

WAJIB cuba!

roger je agent2 MRS anda:-)


cod area setia alam, shah alam.pj dan gombak

hotline 013 3595900

Wednesday, August 13

Doa serta usaha TTC

tik tok
tik tok
tik tok

pejam celik..dah nak dekat 5 tahun kami bernikah
pahit manis..asam garam dunia pernikahan diharungi bersama
harap sangat pernikahan kami kekal sampai ke nafas yang terakhir
harap sangat sampai ke syurga

dah bertahun-tahun
rezeki rahsia ALLAH
in shaa ALLAH sampai masanya nanti
In Shaa ALLAH
doa dan usaha dengan sekuetnyaa



Semoga doa dan usaha ini akan dipermudahkan rezeki dari ALLAH..
hidup kena ceria....sebarkan aura positive...
dugaan ini ada hikmahnya kan kawan2...

KUN FA YA KUN

ALLAH dah rencanakan apa yang
Terbaik untuk kita

Review : Miracle Refreshing Spray

wahhh
nak review review juga
dah beberapa bulan guna poduk ni
rasa best sangat

apa tu ya
Miracle Refreshing Spray aka MRS
su panggil minyak ajaib
miracle
miracle

start pakai sebab ada kelemumur kat rambut
rambut jenis panjang dan lebat
keluar kerja sesudah subuh
hermmm harusla ada masaalah macam tu kan
faham ke faham ni
masalah rambut basah di pagi hari ..wink
ehermmm eherrm

bila pakai MRS ni terus jatuh cinta
sebab
bukan sahaja problem kelumumur tu jadi kurang
kepala pun jadi wangi
kiranya tidur tu dalam
keadaan kepala wangi dan berangin
best oooo
faham ke faham ni..kalau rambut wangi mesti
teman sebantal tu suka kan
ihikkk..selalu wangi shampoo tapi kali ni lain macam wangi dia
wangi yang berangin

nak tengok rupa MRS tu macam mana
macam ni haa


dah separuh dah guna
ok nanti sambung review lg






Monday, August 11

bukan 100 % atkin

Assalamualaikum
Apa ya diet Atkin ni..dah pernah buat dah
berjaya turun dulu,,ya dulu
tahun lepas kot..ni nak try balik


walaupun tak 100% atkin..tapi nak cuba juga buat Phasa 1 dulu
reinduction la kot .harap2 berjaya

tapi tapi tapi lecitin dan herb lax..su wajib amik..

  • herb lax untuk detox buang apa yang ada
  • lecitin nak cairkan lemak



seperti yang dikata bukan 100 % atkin la ni

Diet Atkins adalah sejenis diet di mana ia mengunakan lemak sebagai bahan pembakaran badan kita.. bukankah selama ini memang begitu?

Ya dan Tidak! Kenapa?

Kerana.. Apabila dalam badan terdapat lebihan jumlah karbohidrat, pembakaran itu lebih fokus pada  karbohidrat berbanding  lemak..

Diet Akins ini ada 4 phasa

Phasa 1: Induction
Phasa 2: Ongoing Weight Loss (OWL)
Phasa 3: Pre-Maintenance
Phasa 4: Lifetime Maintenance.

mehh la kita cuba ya..

Sunday, August 10

MamaTisya Duit Raya 2014 Giveaway


Jom Join :-)

sila terjah 
blog mama Tisya
fanpage mama tisya

Mission 30 hari

Mission 30 hari katanya
Ada target
Harap2 berjaya

Mission kurangkan kg n inchloss
Mission TTC
Mission bersihkan kolam jiwa

In shaa Allah
Hari ni dah start ☺

Doakan saya berjaya
Mehhh nak nyanyi

Let it go
Let it go

Friday, August 8

edit blog pantas

wahhh senangnya dalam hati
blog dah bertukar wajah
semangat sikit nk update

sempena tukar mood blog ni
akan dilancarkan
mission 30 hari
nak cabar diri sendiri
antara usaha TTC


nak edit blog
template cantik
seronok deal dengan su ni,,,pantas betul dia edit blog
tak sampai beberapa jam siap
recommended sangat tau

kawan 2 nak edit blog
boleh terjah




sangat puas hati 

Thursday, August 7

Doa dan Usaha tak pernah luntur




Banyak persoalan 
banyak kata kata
banyak memek muka

senyum je
tak perlu kata-kata

lagi beberapa bulan ke 5 tahun
segala pahit manis di harung bersama
in shaa ALLAH
doa dan usaha tak pernah luntur :-)




Tuesday, July 15

Apa itu MIRACLE REFRESHING SPRAY (MRS)


  • MRS dicipta dari gabungan minyak kelapa dara yg di tambah nilai dgn mint oil dan essential oil    ( minyak pati bunga dan buah berries) . 
  • VCO miracle ada satu keistimewaan yg tak ada pada VCo lain.Ini adalah kerana VCO yang terkandung di dalam MRS adalah VCO yang telah di tambah nilai dan dikecilkan menjadi nanopartikel yg berfungsi sebagai antibacteria dan anti fungus.Sesuai untuk treatment kulit dari jangkitan fungus dan bacteria.

mekanisma penting yang telah dikaji berkesan:
(1) VCO (Virgin Coconut Oil)

- di gunakan sebagai pelembab kulit kepala dan penanggal sel kulit kepala yang dah mati .
- ia juga membantu merawat kulit kepala yang d jangkiti kulat dangan agen antifungus ia mampu membunuh dan menerencatkan pertumbuhan kulat d kulit kepala.

(2) Mint oil 

- bertujuan membuka pori pori liang roma kulit kepala dan membantu Vco meresap masuk ke akar rambut.
- menbantu dalam membunuh kulat d kulit kepala.
- memberikan rasa segar dan nyaman pada kulit kepala.


(3) Essential oil
- di gunakan sebagai relexing factor untuk reset mind anda bahawa kelimumur sudah tiada dan merangsang minda anda untuk memberi inner protection dari minda untuk badan anda merembeskan hormon pengalak rambut.
- sebagai penggalak pertumbuhan rambut.
-meninggalkan bau yang wangi pada si pemakai





Ramai yang telah mencuba dan puas hati dengan keberkesanannya.
Anda bila lagi?

eheee nak cuba
laju2 roger su ya

-------------------------------------------------------------------------
 COD area setia alam, shah alam.pj dan gombak

hotline 013 3595900
Nor Suhada
Nor Suhada Official






Tuesday, July 8

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

wah update2 blog yang suam ni
terus nak join GA
mana tau rezeki kan

jom kawan2 join juga :-)


first  time buka website 

macam macam ada rupanya
cantik-cantik ok

siapa nak shopping raya tu boleh la terjah ke

ada rezeki dapat RM300 harusla shopping di 
cantik-cantik
baju raya pun ada

cantik kan warna dia..ishh berkenan ni

jom meriahkan GA ni
klik je
blog lyssa if nak join

selamat bershopping di


Monday, July 7

Rindu blog

gatal2 tangan kan edit sana
edit sini
abis semua jadi huru hara

serius rindu dengan kawan2 ttc
rindu dengan kawan2 blog
rindu nak tengok2 resepi
rindu nak baca cerita2 u oll
blog ni dah bertukar banyak kali dah

paling rindu nak join GA :-)

Thursday, April 3

MANFAAT VITA C KEPADA ANDA



Membentuk Kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki Simptom Pendarahan
Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser
Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit
Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.



Memperbaiki Insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan Kolestrol Sihat
ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

JOGET-JOGETLAH