JOGET-JOGET

Saturday, December 22

ahli keluarga baru

ada lagi berapa minggu je lagi ....cepat kan masa berlalu...
next mission..kenduri kesyukuran sambut menantu ..kami yang ipar duai ni yang semangat lebih

kami yang beria-ia ni,kalah bakal pengantin....
mana satu pilihan kalbu

hijau kee??


merah kee????

oren kee?????

pilih baju...pilih warna....

:wait n c..update later:

Saturday, December 15

Kebabommmm:-)


Blog terabai,,,
Bukan blogger tegar..
Makanya BW saja..sesekali tinggal jejak..selalunya baca n senyum2®

Template blog di edit oleh my niece..oo mak longnya tak kreatif..
Makanya tunggu faten habis exam baru continue edit blog su su segar ni..

Sekian n3 tak berilmiah di petang hari sabtu..
Hari sabtu yang betul2 suri rumah..
Dari pagi kemas saranglemakmanis..

Almost done..cili blender pun dah siap...
Lepas ni nak masak..
Oo lupa teman lemak manis  bekerja juga hari ni walau tak sihat..cari kerja dia tu,,hari cuti dokk umah je la
Makanya menu hari ini mungkin bubur

Masak dengan pantas..lepas tu siap2 nak cantikkan diri...
Bila si dia pulang senyum depan pintu. Eh suri rumah kan ari ni..fulltimehousewife..
Siapa kata surirumah senang,salah ya pemikiran anda itu..xtvt padat tau...

Sekian untuk kali kedua...makin lama makin merapu


Friday, November 23

Giveaway like,share and win

wahh sekarang tengah meletop kan produk fellina,,
inchloss lotion...
nak cairkan segala lemak manis yang tepu tu...
rajin2 la kita..usap2 lemak manis tu bagi cair dan keluar dari badan comel kita dengan kadar yang segera..

jom siapa yang berminat kita terjah ke blog

http://sereniety.blogspot.com/2012/11/giveaway-like-share-win.html

jom join GA  yang amat sempoi ini...juz like,share n win
tertakluk pada terma dan syarat

inchloss...kurang inci anda...ewahhhhh



jom joinnnn

Friday, November 16

cerita 10.11.12 level 1

si biru sudah sampai masa untuk service...


kesian si biru tu ..dah dekat 5 tahun dah usia dia.....

sayang sangat kat aset ni....
 
 

Thursday, November 15

maal hijrah..satu permulaan

salam maal hijrah...
semoga tahun mendatang akan lebih baik....

azam masih sama macam tahun lepas..
sekarang masa audit diri....

iqmal doakan mak lang ya sayang..mogamak lang ada zuriat..boleh iqmal kawan dgn sepupu


Wednesday, November 14

COWAY TOILET BIDET (cerita 10.11.12 level 3 )

yuhuuuu....

alhamdulillah terpilih antara 100 wanita di MALAYSIA  ..Real Women Real Voices
siapa nak join sempat lagi...

sila la fill in form kat SAYS .COM

http://says.com/my/sususegarmanis/invite

dah join SAYS...
kita isi borang  REAL WOMAN REAL VOICES

TADAAAA...
next step akan dapat email ni



makanya gigih la dengan si biru ..
sorang2 je...encik lemak manis ada kerja......

nak jugak tu pergi



briefing time....

yuhuu,,,tak sabar nak try..

COWAY BIDET
tempoh trial adalah sebulan




u oll apa lagi...
sila terjah SAYS



Monday, November 12

esok raya juga...raya sebab cuti

ngeeeeeee...
raya haji dah lama lepas kan..n3 kat cerita raya haji tu juga..
comment pun x smpt reply..ehee

x da idea nak tulis apa....tepu
cerita banyak nak share ni u oll...
one by one ya...

salam rindu dari su su untuk semua


Wednesday, October 24

Selamat hari raya aidiladha

Salam perantauan....
Pagi2 dah berjurai air mata..
Hot fm la ni...
Lagu sudirman berdendang dalam kereta..air mata pun mengalir laju...
Call mak lagi la laju air mata ni....
Bukan main lagi ya..esok korban..hari ni dah masak sup tulang,daging goreng bagai...
Mak oo mak. Terluka tau hatiku ini.......
Anak sulong mu ini masih bekerja hari ini....

Ehhhh.....

Kepada yg balik kampung tu..selamat perjalanan pulang n kembali ya.....

Selamat hari raya aidiladha..
Maaf zahir batin,

Baju dah kemas malam tadi...
Malam ni sessi dapur berasap..



Sunday, October 21

Ishh ber jakuzi

Gara2 baca status seorang teman...
Kamu la muni..
Syok berjakuzi ye..

Teringat time kat gold coast tu..
Seronok sgt berjakuzi..

Water park tu pandang dari balconi je..
Ishhh..ada extra duit jom kita buat satu kat umah kita wahai teman lemak manis..
Boleh berjakuzi selalu...
Wehuuuu...impian...impian




Tuesday, October 16

Happy anniversary ke 3

Pejam celik...
Pejam celik...
Tup2 dah 3 tahun..
Alhamdulillah...

Dapat apa hadiah?

Dapat demam:-)

Dah celebrate dah time 27 syawal hari tu....
ari ni celebrate dalam kete je..nak kiss2(tettttt)
x best kot coz si isteri batuk n bersin dengan gaya yg hebat..
Rasa nak keluar anak tekak....
Bersin pun punya la kuat..

Kepada imam solatku..moga kita kuat hadapi dugaan hidup....dan bersama2 menuju ke matlamat yg satu...
Tunaikan tanggungjawap dengan seikhlas hati....

Alhamdulillah...
Terima kasih YA ALLAH...
Kerana jodoh ini amat sempurna untuk kami..

17.10.2009-17.10.2012
ALHAMDULILLAH....

Ohhhh lupa subuh2 dah dapat hadiah,,,,
Sarapan dari teman lemak manis



Sunday, October 14

Saturday, October 13

jom ke halfest 2012

wuit sempat lagi if hari ni nak terjah ke halfest..macam2 ada...
nak jumpa retis pun ada...
ada ziana zain...ct nurhaliza....

macam2 xtvt ada

macam2 jenis makanan pun ada



Wednesday, October 10

K.A.N.T.O.I

AHAAAAA....
hari ini kantoi


sarapan pun dah nasi lemak....haa tu gara2 teman lemak manis tu..
baik hati kan belikan isteri sarapan..
nasi lemak pulak tu...


alang2...
tengah hari pun makan nasi.....

haaa..
malam nak makan nasi juga ke....

ayooooooo...
please la.....
*Strategi baru .????

Tuesday, October 9

W.W HUYOOOOOO



amboiii..cartoon

kisah benar

pernah tengok tak orang yang makan banyak tapi berat badan tak naik2...
pukul 2 pagi pun selesa lagi makan nasi....
wahhhhhh jeles
serius sangat teruja tau..
makan banyak tapi jisim tak berubah tang tu je..
macam mak su su time anak 5 boleh pakai kebaya lagi...
makan...bukan main banyak lagi,..
skang x la lagi coz mkn vitamin..badan berisi sikit..
ya sikit je..maintain  cun...

anak2nya je bulat...ikut genetik abah la ni comel...
huuu..
now.baru nak start diet athkin....
apa la hasilnya ya...


baru nak start setelah selesa dengan lemak tepu manis..
apa hasilnya ya


Sunday, October 7

ada penambahan di situ

awal bulan...
mesti shopping barang rumah...
tempat wajib shopping mestila kat sg.besar..
list wajib

siapa pernah shopping kat pasaraya sri kassim sg.besar? angkat jari..
harga barang bolehla tahan..murah sikit dari tempat lain

ohh bulan ni
 ada penambahan di situ..yaaa 3 items kena masuk dalam our inventory barang rumah(cehh siap ada inventory)


1) susu kambing higoat +kurma+honey
2)susu dumil mama
3)beras perang


owwhhh teman sebantal lemak manis...mari kita pegang tangan ..angkat ke atas,,,
lalu kita jerit kami boleh....

-amalkan hidup sihat-

Sunday, September 30

30


alhamdulillah...
syukur ...
masih diberikan peluang oleh ALLAH untuk hidup di dunia ini,,
mana tahu esok lusa ajal kita..moga umur yang bertambah makin membuatkan diri ini semakin matang...
semakin faham apa makna dan tujuan hidup ini
moga iman semakin kuat..
agar hidup menjadi berkat dan ganjaran syurga yang menjadi matlamat hidup ....

terima kasih mak dan abah
terima kasih adik2 (along garang kan)
terima kasih imam solatku

terima kasih orang2 yang wujud di sepanjang kehidupan ini..
kerana dengan kamu wujudnya corak kehidupan yang ku tempuh selama ini....




Thursday, September 27

kesayangan semua rajin2 like ya

alkisah sekarang ni su su makin rajin join contest
jom semarakkan lagi mood su su nak aktifkan diri,,
gigih tau dgn jari tembam2 ni taip kat tab,,jari besar dari icon huruf gitu la gayanya..
makanya banyak la typo error
like..like..
terjah link ni ya kesayangan semua


gambar riang ria keluarga su su tahun nie

Wednesday, September 26

TERIMA KASIH Izdihar Shoppe.

WAHH SERONOKNYA....
pantas betul puan Et kita ni yaa...
 terima kasih ya hadiah bedak arab tu
tak sabar nak pakai..

siapa yang nak try bedak arab ni boleh terjah ke FB

so far su su pakai rasa gebu je,,he he he.

jom terjah ke blog ET yaaa

Hadiah Hari Raya Untuk Anda

riang ria raya tahun ini...
tema kami sekeluarga kononya gold...tapi dah macam2 color ada...
kuning terang la,,,mustard yellow,,brown..
colorfull..

yang penting nampak lebih kurang sama tone color tu,,ada mak kisah


zorro..zoroo
kudaku lari gagah perkasa
comelkan abah susu..


sudah 3 tahun raya bilangan ahli keluarga tidak bertambah..
semoga raya tahun depan bertambah dengan jayanya
doakan yang terbaik untuk kami yaa,,,

*******************************

n3 riang ria raya ini sempena contest Hadiah Hari Raya Untuk Anda

jom join syarat2 nya mudah sahaja:-
terjah ke blog ondscene.my

Tuesday, September 25

nuffnang x

alamak macam mana ni tak sempat reply comment u all...
edit2'blog letak nuffnang x,,,
bila nak reply comment jadi macam ni


family gether2 @ putrajaya

cerita last..last week..
jalan2 cuci mata.....
ke putrajaya
sekali sekala seronok juga macam ni
dapat merapatkan lagi ukhwah antara keluarga kami

bakal pengantin ngan anak buahnya

bakal pengantin dengan emak

sepupu sepapat




ishhh tak tau nak cerita macam mana..
layan gambar yaa
*teruk su su ni.....asyik demam je sekarang..semalam mc,,ari ni pening2..esok mintak2 sihat...banyak kerja oiii

Monday, September 24

2 CERITA JADI 1

weekend yang pelik dari biasa...selalu memang lokasi weekend adalah di sg.besar..
minggu ni di rumah manis...wahh indahnya
 
semangat berkobar-kobar...mula la pagi2 dah kelip2 mata dgn teman sebantal...nak tunaikan hasrat di hati ni....
nak sangat jumpa geng TTC corner..haruslah terjah ke housewarming puan strawberry aka kekda
 
ahaa..sebelum edisi terjah ke KSU..kita terjah ke PWTC...
bawak adik no 4 (banyak ya adik kak long ni)...pergi bukak minda bakal nurse ..ahaaa..kot2 ada part time class memasak ke..menjahit ke...
seronok juga pergi karnival pengajian sepanjang hayat ni
tawaf punya tawaf..
haaaa amik kau..jumpa ngan masterchef nie
sukaaaa
 
kak long dia tak sempat nak snap pic ngan Dato Fazley ni..bukan main ramai orang kerumun dia...
lepas kami jalan..dan jalan lagi,,,,dan jalan lagi...
 
xtvt seterusnya
makan sate coklat
ehhh
sessi beramah mesra di rumah kekda..
alhamdulillah first time jumpa terasa mesra
mula2 malu jugak...kenal ke kekda ngan su su bolatt ni.....
 
terima kasih kekda coz makanan sedap2 yg sedap2....
walau lepas lunch boleh muat lagi perut kami ngan nasi dagang tue...
sedappppp
 
 
 
first time jumpa kamu semua sangat seronok tau...
baby khadeeja yg putih mulus,,isshh gerammm
ada rezeki kita jumpa lagi ya kekda,eida.yanie,chinta & kak mar

Monday, September 17

NASYID

wehuuu..
teringat kenangan lalu
time join pertandingan nasyid..
tak sangka su su ada bakat rupanya
cerr cari su su  yg mana

jom kita hayati lirik lagu isteri solehah ..moga kita menjadi isteri yg solehah..amin
*******************************************

Isteri Solehah

Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
Di rumah dia isteri di jalanan kawan

Di waktu kita buntu
Dia penunjuk jalan

Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
Di rumah dia isteri di jalanan kawan

Di waktu kita buntu
Dia penunjuk jalan

Pandangan kita diperteguhkan
Menjadikan kita tetap pendirian
Ilmu yang diberi dapat disimpan
Kita lupa dia mengingatkan

Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran

Di rumah dia isteri di jalanan kawan
Di waktu kita buntu
Dia penunjuk jalan

Nasihat kita dijadikan pakaian
Silap kita dia betulkan
Penghibur diwaktu kesunyian
Terasa ramai bila bersamanya

Dia umpama tongkat sibuta
Bila tiada satu kehilangan
Dia ibarat simpanan ilmu
Semoga kekal untuk diwariskan

Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
Di rumah dia istri di jalanan kawan
Di waktu kita buntu
Dia penunjuk jalan



Friday, September 14

REGULATOR SUNGAI BURONG


Regulator Sg.burong,,,
su su tak pasti functionnya...
kami singgah sebab nak bergambar je
phewwww

combination warna biru yang cantik..
tenang je bila duduk sini dengan angin sepoi2 bahasa


cik ana ni sedang melihat air yang menderu laju...


siapa yang suka photoshoot tu boleh la datang ke sini...
musim padi lagi best kot coz sawah hijau terbentang...

JOGET-JOGETLAH